Anxietatea cea de toate zilele

O problemă tot mai des întâlnită în jurul nostru este anxietatea. Anxietatea este atunci când începem să refuzăm invitații de a ieși cu prietenii, evităm să facem anumite lucruri pentru că simțim că nu le mai facem față sau ne este greu să mergem în anumite locuri pe care înainte le frecventam fără probleme.

Această tulburare poate ne poate afecta viața prin simptomele ei: probleme cu stomacul, dureri de cap, dureri în piept, palpitații, transpirație excesivă, bufeuri, dificultăți în a dormi. Din cauza celor menționate anterior vor apărea probleme de concentrare, fie că vorbim de un task la locul de muncă, fie că vorbim despre o activitate banală. Stilul de viață ne va fi alterat pentru că îngrijorarea asta ne va consuma energia.

Din păcate, tot corpul nostru va trăi starea de neliniște. Nu vom avea pace și mintea va fi inundată de gânduri terifiante, imagini sau îndoieli față de noi înșine.

Totuși, este necesar să înțelegem că anxietatea nu este în sine o problemă mentală, nu este ceva ce definește o emoție disfuncțională. Anxietatea este întâlnită în toate culturile, o regăsim la toate mamiferele și asta demonstrează că este o emoție naturală.

Când este nevoie de tratament pentru anxietate?

Înainte de toate, este necesar să aflăm că nu orice anxietate necesită tratament specializat. Episoadele de anxietate pot fi foarte intense sau de lungă durată, însă nu vor afecta pe termen lung persoana în cauză. Mintea umană este făcută să reziste foarte bine la numeroși factori de stres. Așadar, de cele mai multe ori, medicamentul pentru anxietatea poate fi găsit în sfatul unui prieten, într-o carte sau pur și simplu prin trecerea timpului.

Pe termen lung, anxietatea se poate transforma în anxietate cronică, fiind asociată de multe ori cu stări de depresie, epuizare și acuze somatice. În punctul acesta, este necesar să analizăm costurile anxietății în viața de zi cu zi. Unele persoane realizează că au tot mai multe de pierdut, și că nu mai pot face față singure anxietății și apelează la un specialist.

Pentru alte persoane, anxietatea devine suportabilă și nu are costuri majore, asta pentru că propriile strategii de a combate anxietatea le permite să își ducă traiul într-o zonă de confort, unde nu e nici bine, dar nici foarte rău.  În punctul acesta, este necesar să ne gândim la impactul anxietății pe termen lung.  Cât la sută din viața trăim fără griji? De ce consumăm mai multă energie în realizarea unor lucruri pe care alții le fac cu cea mai mare ușurință? Câte regrete și nerealizări se vor strânge în timp din cauza anxietății?

De aceea, atunci când costurile anxietății depășesc capacitățile noastre personale de a le corecta, recomand căutarea unei persoane specializate pentru a primi un tratament adecvat.

Please follow and like us:

Post Author: tipadela203

Sunt tipa de la 203. Sunt tipa aia căreia îi spui toate secretele. Sunt tipa aia cu mintea twisted și-un suflet prea sensibil, totuși. Apropo, sunt coffee addicted și ador animalele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *