Vișine sau vii și ne?

Era o dimineață frumoasă de vară în care soarele strălucea cu toată puterea lui pe cerul albastru. Era fix perioada aia din an în care încep să se coacă toate fructele din grădină. Mirosea ba a zmeură, ba a flori, ba a vișine….o nebunie!
Eram cu soțul în grădină. Soare, cafea, flori, fructe. Ce vrei mai mult de atât? La un moment dat simt un fior pe șira spinării și îi zic:
– Auzi?
-Mmm?, mormăi el fermecat de basmul din grădină.
-Am un feeling că azi o să particip la culesul vișinelor, zic eu panicată.
-Ei lasă, nu te mai gândi la asta, spuse el la fel de calm.
-Hai bineeeeee.
Am reintrat în filmul meu cu miresme mirobolante. Timpul s-a scurs repede. Nu știu cum au trecut orele. Deodată, văd ca se strânge trupa (mama, tata, fratele) toți înarmați cu găleți, scară și cred că și ceva răbdare. Oh, nuuuu! E clar. Feeling-ul meu a fost întemeiat și s-a adeverit. :D.
Și uite așa am pornit și eu către cea mai migăloasă treabă ever (în opinia mea). Avem doi vișini. Unul e măricel, iar celălalt micuț. Culmea e că au fost plini de vișine. Multe și mici. Meh. Cât de nașpa poate fi?
Era vreo 4 ceasul când ne-am apucat. Am adunat vișină cu vișină, frumos, tacticos și tot aveam impresia că nu se mai termină procesul ăsta. :)) Urma să-mi dau seama mai tâziu că, de fapt, asta era cea mai ușoară parte. Pe ‘plantație’ era liniște totală. Clar nici unul nu avea chef de treaba asta dar era un must do.

Într-un final s-a terminat partea cu adunatul. Două ligheane mari, pline cu vișine. Oh, joooy! 😀 Le-am spălat și zic, hai ne-apucăm de scos sâmburi. Yaaaay! Patru inși și o singură ustensilă de scos sâmburi…hmmm. Fuck! Eh, merge și cu mâna. 😀 Și-am stat și-am numărat la vișine de parcă era scopul meu principal în viață. Stropi roșii spre vinețiu erau peste tot pe mâini, pe față, pe haine, pe pereți… Până și motanul avea urme pe el. Și se tot uita la mine de parcă spunea: „Haide măh, mai aveți mult? Mi-e foame! Ia-mă în brațe! Meow!”

Ora 8 seara. Victoriiiieeeee! Într-un final, am terminat!! Whoop, whooop! Never felt better in my life! :))) Patru ore???? Come on, dude! :))
Le-am zis alor mei ca dacă vrei să pedepsești pe cineva, îl pui să scoată sâmburii de la vișine/cireșe. 😀 „Ai luat nota 4? Ești pedepsit, treci și scoate niște sâmburi.”, „Nu vrei să-ți faci curat în cameră? Preferi un lighean de vișine?” :)) Și uite așa.
Bine că s-a terminat sezonul cu fructe d-astea migăloase. Coacăzele s-au dus, vișinele sunt pa…mmm. Ferească sfântu’ să se facă agrișele. Garantat îmbătrânești făcând la ele….pfff, tăiat cu forfecuța codițe și mustăți. Pedeapsa supremă!!!
Încă mai am palpitații când aud de scos sâmburi. Cred că o să merg la psiholog. Haha! :)))

P.S. Îmi pare rău pentru titlu. Poate sperai la ceva porcos dar neah, sunt doar niste VI-ȘI-NE.  😀

 

XoXo,

Tipa de la 203

Please follow and like us:

Post Author: tipadela203

Sunt tipa de la 203. Sunt tipa aia căreia îi spui toate secretele. Sunt tipa aia cu mintea twisted și-un suflet prea sensibil, totuși. Apropo, sunt coffee addicted și ador animalele.

3 thoughts on “Vișine sau vii și ne?

  Ioana Radu

  (iulie 19, 2018 - 4:50 pm)

  Mie imi place sa culeg diverse chestii, precum visine si struguri. La prune nu-mi place, ca mi se pare ca miros a tuica :)) si apoi ajung acasa pe trei carari.

  undercover^genie

  (august 24, 2018 - 8:32 am)

  Hmm…poate trebuia sa fie si ceva porcos? 🙂 Mi-aduc aminte ca eram copil cand trageam cu urechea la bancurile parintilor nostri care se intalneau cu prieteni in fiecare weekend si se distrau din putinul care era pe vremuri. Si era fericire. Si se traia cu bancuri porcoase …dar cu maxima bucurie in suflet. Asta se intelegea din rasetele zgomotoase si din faptul ca nu era ratat niciun weekend. Acum multi nici nu stiu ce cauta. Nu vad decat bani si aventura. Hmmm, vine si vremea sa se reseteze totul, sa incepem sa ne adunam unii cu altii si sa radem ca la inceputuri. 😉

   tipadela203

   (iulie 5, 2019 - 9:09 am)

   Miss those days….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *