Viața e frumoasă indiferent de anotimp

De cum am aflat că voi avea de petrecut o perioadă îndelungată în spital mi-am propus să nu mă las doborâtă de plictiseală. În opinia mea, plictiseala chiar e o boală a sufletului, a creierului. În anumite studii este descrisă ca fiind o stare emoțională negativă ce toacă mărunt psihicul.

Eh, in scurt timp împlinesc două luni de spitalizare. În astea aproape două luni, cred că am avut câteva zile de plictiseală, cât să le numeri pe degetele de la o mână. Cum a trecut timpul meu? Pfff…păi cu de toate și chiar foarte ușor. Nu am simțit apăsarea timpului și a faptului că stau în spital. Sunt întrebată aprope zilnic cu invidie, as putea spune, ce fac de nu mă plictisesc. Nu există o rețetă anti-plictiseală. Totul e în mintea și în sufletul tău. Eu, practic am îmbrățișat ideea că o să stau o perioadă îndelungată aici. Mi-am acceptat soarta 😀 dar într-un mod pozitiv. Nu e vorba că sunt optimistă; sunt realistă.

De cum deschid ochii, mă uit pe geam și mă bucur de timp indiferent că afară e ploaie sau e soare. Îmi iau micul dejun, îmi fac cafeaua și mereu găsesc ceva de care să mă bucur. Întotdeauna găsesc resurse pentru bucuria mea, fie că mănânc o ciocolată, fie că pozez o floare din grădina spitalului. Am timp pentru mine, am timp să citesc, am timp să ma regăsesc. Am timp să mă cunosc mai bine. Am timp să-mi răspund la vechi dileme și întrebări.

Mă uit la cei de lângă mine cum se strâng și își spun unul altuia cât sunt de plictisiți. Jumătate din zi se scurge numai prin văicărelile astea…. Și nu e trist așa?

Bucură-te, omule, că încă poți vedea frumusețile naturii, chiar și pe cele banale. Bucură-te că pașii tăi încă te pot conduce pe meleaguri umblate sau mai puțin umblate. Bucură-te că dimineața încă mai auzi păsările cum îți cântă… Bucură-te și folosește-te de tot ce ai…de un zâmbet, de o floare, chiar și de-un greiere. Nah!

Noi chiar complicăm totul și tot noi ne facem cel mai mult rău cu o gândire cică modernă, dar care de multe ori e mai toxică decât cianura.

Viața e atât de frumoasă indiferent de anotimp și de vremea de afară, vă spune asta un om bolnav 😉 ….

 

XoXo,

Tipa de la 203

 

Please follow and like us:

Post Author: tipadela203

Sunt tipa de la 203. Sunt tipa aia căreia îi spui toate secretele. Sunt tipa aia cu mintea twisted și-un suflet prea sensibil, totuși. Apropo, sunt coffee addicted și ador animalele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *